Israel-kassa

Helluntaiherätyksen yhteinen Israel-kassa

Raamattujen painattaminen ja levittäminen niitä tarvitseville jatkuu edelleenkin Lempäälän helluntaiseurakunnan Israel-kassan tuella, Israelissa Syväntöjen raamattutyön kautta. Israel-kassa on toiminut seurakuntamme yhteydessä jo 1950-luvulta alkaen ja se on perinteikäs ja luotettava juutalaistyölle kerättyjen varojen välittäjä. Se toimii yhteistyössä FIDA:n Israel-valiokunnan ja Avainmedian kanssa.

Rahankeräyslupa

Lempäälän Helluntaiseurakuntayhdistys ry
Rypyntie 8, 37500 Lempäälä

no RA/2020/1264 myönnetty 19.10.2020, voimassa 1.1.2021 alkaen.

Kerättävien varojen käyttötarkoitus

Kerätyt varat käytetään Raamattulähetystyön rahoittamiseen. Varoilla tehdään mahdolliseksi Raamattujen painaminen, kuljetus ja jakaminen kohdemaissa sekä tuetaan Raamatun kääntämis- ja koulutustyötä (Home for Bible Translators in Jerusalem, Raamattukoti). Varoja voidaan käyttää myös israelilaisten seurakuntien ja eri maissa toimivien lähetystyöntekijöiden avustamiseen sekä humanitääriseen apuun.

Tilinumero ja viitteet

FI68 5228 0350 0144 65    viite
Syväntöjen raamattutyö
Messiaaniset juutalaiset
IVY:n juutalaistyö
1012
3010
2011

Raamattutyö

Raamattutyö keskittyy Raamattujen painattamiseen ja jakamiseen kaikille Israelissa asuville kansanryhmille. Lempäälän helluntaiseurakunta sai näyn tästä työstä ja kutsui Kaarlo ja Maire Syvännön läheteikseen ja perusti vuonna 1959 Israel-kassan raamattutyön tukemiseksi. Yhteistyötahoja on nykyään jo useampia, ja työ on mennyt Jumalan armosta ja uskollisuudesta eteenpäin.

Aitiopaikalla jo yli 60 vuotta

Lähetyspioneeri Kaarlo Syväntö tuli Israeliin ennen Israelin valtion perustamista heinäkuussa 1947. Hänellä oli kutsu ja varmuus siitä, että hän oli Jumalan lähettämänä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Itsenäinen Israelin valtio perustettiin keväällä 1948, ja syksyllä 1949 koko Syvännön perhe muutti Israeliin.
Kaarlo Syväntö aloitti Raamattujen painatus- ja levitystyön, ja ensimmäiset Ruotsissa painetut hepreankieliset Raamatut saatiin Israeliin vuonna 1956.

Raamattuja tarvitaan

Raamattuja tarvitaan edelleen juutalaisten, arabien ja siirtotyöläisten parissa. Pyyntöjä tulee postitse sekä Israelista että maan ulkopuolelta. Israelista postitetaan yli 40 000 Raamattua tai Uutta testamenttia vuosittain yli 20 maahan. Raamattuja on painettu 12 kielellä ja lisäksi hankittu ostamalla monilla muilla kielillä. Työn periaate on ollut koko ajan sama: Jumalan Sanaa lahjana "juutalaisille ensin" ja sitten myös pakanoille.

Syvännöt tarvitsevat edelleen seurakuntien tuen työlleen. Siksi esirukoilijat ja tukijoukot tarvitsevat uutta näkyä ja Pyhän Hengen voimaa. Olisiko mahdollista, että kerran vuodessa jokaisessa Suomen helluntaiseurakunnassa olisi Israel-tilaisuus?

Raamatunkääntäjien koti

Halvor ja Mirja Ronning johtavat Jerusalemissa sijaitsevaa Raamattukotia. Heidän työnäkynsä on edistää Raamatun alkukielen ja Raamatun historian ja maantiedon tuntemusta raamatunkääntäjien ja tutkijoiden keskuudessa.

Raamattukodin tuki- tilinumero:
Keräyslupa sama kuin ylläm.

FI68 5228 0350 0144 65viite
Raamattukoti, heimokielisten
raamatunkääntäjien koulutus Israelissa
4019
 
Uusien äidinkielisten Raamattujen käännöstyö5018
 

 

Linkki Raamattukodin suomenkielisille sivuille.
Sivuilta uusimmat tervehdykset ja kuulumiset sekä Ystäväkirjeet ja tietoa kattavasti toiminnasta!

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

UUTUUSKIRJA Tienraivaajan pojat saatavana srk:n kirjamyynnistä sekä aikashop.fi